Sistemul de învățământ nepregătit de online


Cadrele didactice atrag atenţia că epidemia de COVID 19 poate să revină din toamnă, iar sistemul educaţional nu este pregătit pentru predarea online. Este nevoie de dotări dar și de instruire pentru cadre didactice și elevi.

Pentru 2.824.594 de elevi viaţa s-a schimbat total în ultimele 8 săptămâni. Au învăţat de acasă, care cum au putut din cauza epidemie de COVID 19. Cursurile s-au făcut online, dar nu toţi au avut acces la ore, circa 1/3 dintre elevi nu au participat potrivit sondajelor.

Unul din trei copii nu a avut dispozitiv pentru şcoala online pe perioada stării de urgenţă. O arată un studiu IRES realizat în luna aprilie.

Cadrele didactice atrag atenţia că epidemie de COVID 19 poate să revină din toamnă, iar sistemul educaţional nu este pregătit pentru predare online.

“Dacă ne gândim la faptul că e posibil din toamnă să revină această pandemie, atunci va trebui să continue această formă de învăţare, adică online, acum de bine de rău a fost materia parcurs cât de cât, în semestrul al doilea. Dar nu suntem pregătiţi să predăm aşa toată materia, lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie”, a declarat  Simion Hăncescu preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Profesorii spun că soluţia ar fi ca cei din Ministerul Educaţiei să identifice familiile şi cadrele didactice care nu au tablete sau calculatoare şi să cumpere în regim de urgenţă dispozitive pentru toată lumea.

“Eu am primit scrisoari de la părinţi şi elevi care nu au nici lumină, dar apoi tablete sau internet. Nu ştiu cum vor reuşi să rezolve problemle cei de la minister”, a mai declarat Simion Hăncescu.

Profesorii se tem că dacă şcoala online se va face pe o perioadă mai lungă şi nu toţi elevii vor avea acces la ea, anul şcolar 2020-2021 ar putea fi îngheţat.

Pe rețelele de socializare găsim tot mai mulți părinți care reclamă o discriminare care este pe cale să o facă statul, tablete pentru cei care nu au acces la online deși și alții au nevoie în momentul de față, dar de rușine sau cu telefonul părintelui au cosmetizat situația prezentată de școli Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.