Transport gratuit pentru elevii aflați în vacanță prelungită


Toţi elevii din România vor beneficia de transport public gratuit după cum a anunțat Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Guvernul a adoptat o ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri în domeniul educaţiei, aplicabile începând cu intrarea în vigoare a prezentului act normativ.


Conform ordonanţei, operatorii de transport au obligaţia de a asigura transportul gratuit al elevilor şi al altor categorii de persoane care beneficiază de facilităţi specifice de transport, sub sancţiunea încetării contractelor de delegare a serviciului public de transport rutier de persoane, prin curse regulate, la nivel judeţean; retragerea licenţei de traseu în cazul transportului interjudeţean.

Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, consiliile judeţene vor avea obligaţia să includă această condiţie în contractele cu operatorii de transport. În felul acesta sute de mii de copii care până acum erau văduviţi de un drept fundamental – şi anume de educaţie gratuită de calitate, dar şi de siguranţă a vieţii personale – au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban. Cum se derulează acest proces? Licenţele au fost prelungite, consiliile judeţene preiau aceste licenţe sau contractele de servicii publice cu operatorii de transport şi au obligaţia să pună această condiţie, ca aceştia să realizeze transportul gratuit”, a spus Turcan. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.