DEVASTATOR Europarlamentarul Corina Crețu acuză PSD și PNL că nu au folosit fondurile europene pentru digitalizare


Europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european, acuză autoritățile guvernamentale din ultima perioadă că nu au făcut nimic pentru utilizarea fondurilor europene pentru digitalizarea învățământului românesc.

Corina Crețu acuză Guvernele din ultimii ani pentru imobilismul de a solicita fonduri europene pentru dezvoltarea învățământului românesc, în special pentru digitalizarea acestuia. Guvernul PSD și acum cel al PNL nu utilizează fonduri de 5,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea învățământului.

”O nouă șansă ratată pentru elevii României. Joaca de-a educația – pe banii românilor și pe fonduri europene.

Pe măsură ce înaintăm în această criză, ies la iveală detalii incredibile privind șansele ratate de dezvoltare ale învățământului românesc.
Și mai șocant este faptul că vorbim despre șanse ratate cu bună știință. Sunt oportunități de care Guvernul României a hotărât că elevii din România nu mai trebuie să beneficieze.

Proiectul guvernamental ”România modernă, România digitală” prevedea nu mai puțin de 2 miliarde de lei pentru achiziționarea de tablete pentru toți elevii de gimnaziu și de liceu, astfel încât să fie modernizat sistemul de predare. Din această sumă, 400.000 lei urmau a fi suportați de Guvern, iar restul de 1.600.000 lei erau cofinanțare europeană prin Fondul Social European.

PSD nu a făcut pașii necesari pentru achiziționare până in luna Noiembrie 2019 iar PNL a omis cu buna știință realizarea proiectului in 2020.

Deci, acest proiect a fost pur și simplu eliminat prin rectificarea bugetară de anul trecut. Și mai grav este că nici acum, când vedem cât de mare e nevoia pentru un astfel de proiect, nu se face vreun demers în acest sens.

România are la dispoziție, prin intermediul Cadrului Financiar Multianual 2014 – 2020 nu mai puțin de 5,4 miliarde EUR prin Fondul Social European. Până în acest moment, România a cheltuit doar 29% din aceste fonduri.
Ne aflăm din nou în situația în care avem la dispoziție bani europeni, dar refuzăm să îi folosim – ceea ce, în definitiv, e în detrimentul cetățenilor. Trăim în aceeași logică păguboasă pentru toți și, în acest caz, absolut dăunătoare celor mai tineri: elevilor din România.”
, se arată într-o postare pe Facebook a europarlamentarului Corina Crețu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.