Se echivalează inspecțiile la clasă pentru Definitivat


Cadrelor didactice care susţin examenul pentru definitivare în învăţământ li se va recunoaşte pentru anul şcolar 2019 – 2020 nota obţinută la ultima inspecţie la clasă, susţinută în calitate de cadru didactic calificat, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Măsura era necesară deoarece majoritatea dintre aceștia aveau cea de-a doua inspecție necesară programat după luna martie 2020.

Profesorii tineri, abia intrați în sistemul de învățământ, au primit o veste bună, vor da examenul Definitivării și fără cele două inspecții la clasă obligatorii.

“Pentru anul şcolar 2019 – 2020, cadrelor didactice care susţin examenul pentru definitivare în învăţământ li se recunoaşte nota obţinută la ultima inspecţie la clasă, susţinută în calitate de cadru didactic calificat”, precizează MEC.

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri în domeniul educaţiei. Potrivit acesteia, începând cu data intrării în vigoare a OUG şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, gradul didactic II se obţine de către personalul didactic de predare cu o vechime la catedră de cel puţin patru ani de la obţinerea definitivării în învăţământ, prin promovarea următoarelor probe: cel puţin două inspecţii şcolare; o probă scrisă care conţine elemente de pedagogie şi de psihologie, precum şi elemente de metodica specialităţii cu abordări interdisciplinare şi de creativitate, elaborată pe baza unei programe aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pentru fiecare specialitate în parte. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.