Părinții sunt îngrjorați de siguranța copiilor care dau examenele naționale


Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți ( FNAP), a declarat pentru revista ”Școala Gorjeamă” că a solicitat ca Ministerul Sănătății să vină cu o poziție publică despre organizarea în condiții de siguranță a examenelor naționale. Domnia sa va fi invitatul emisiunii ”EDUcația” de miercuri, 20 mai 2020, de la postul de televiziune EMI TV.

Liderul părinților din învățământul preuniversitar, Iulian Cristache este total nemulțumit de poziția Ministerului Sănătății în chestiunea organizării examenelor naționale. La începutul săptămânii, după finalizarea Comisiei de Dialog Social de la MEC, Cristache a concluzionat: ”Mi se pare că Ministerul Sănătății aruncă pisica în curtea MEC și instituțiilor subordonate atunci când cu toții ne punem întrebarea dacă putem avea sau nu, în siguranță, aceste examene. Chiar dacă nu a spus că nu se pot organiza aceste examene, am constatat că nu a fost nici măcar o SINGURĂ intervenție, a dlui Tătaru, prin care să spună că aceste EXAMENE se vor susține în condiții de maximă siguranță”, a declarat Iulian Cristache.

Iulian Cristache a declarat că a pus mai multe întrebări în numele elevilor și părinților îngrijorați că asigurarea unor condiții optime de siguranță nu e posibilă, care i-au cerut acest lucru.

Președintele FNAP spune că pentru unui elev care dă examen îi va fi greu din punct de vedere emotional să știe că va fi oprit la poarta școlii dacă are temperature mai mare de 37.3 grade.

”Am întrebat ce poate fi în capul unui elev care pleacă spre sala de examen și stie că poate fi oprit la poartă, chiar dacă există procedură de rezervă. Emotional… este cam demoralizat. Cred că pentru ei, în loc să se concentreze la examen, prima barieră, subliminal, o reprezintă accesul în sala de examen!”, declară președintele FNAP.

Iulian Cristache arată că va fi dificil de dat examenele cu masca pe față timp de cel puțin 3 ore.

” Am atras atenția că este foarte greu să susții examenul, cu masca pe față, timp de 3, respectiv 4 h (am luat în calcul și prezența cu cel putin 1 h inainte de prezentarea subiectelor). Nivelul de oxigenare va scădea drastic, existând riscul ca unii dintre ei să leșine. Prin prisma acestor argumente, am solicitat ca MS să vină cu un punct de vedere, punctual, fără a lăsa loc de interpretări”, a adăugat Iulian Cristache.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.