MEC nu a găsit soluția pentru elevii cu temperatură peste 37,3


După o îndelungă așteptare și dezbateri aprinse, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat Metodologiile și Calendarele aferente. Doar că publicarea acestor documente a ridicat noi probleme, una dintre cele mai importante fiind legată de măsurarea temperaturii la intrarea în școli. Potrivit săptămânalului ”VERTICAL”, elevii pot rata aceste examene pentru organizarea deficitară din partea autorităților, cei respinși pentru temperatură nu le pot susține  decât în 2021 cu o altă programă. Paradoxal, elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare Naţională cu măsuri de siguranţă.

Examenele naționale din 2020 propun o organizare și o logistică deosebită. Măsurile sanitare fără precedent, amploarea logistică unică cu mii de săli de examen, programe reduse, totul se constituie ca o provocare pentru autorități. Cea mai mare problemă, un tânăr care poate avea 37,4 grade Celsius la momentul intrării la examen, să nu uităm că e luna iunie și sunt și emoții și măști, nu poate da examenul în aceleași condiții nici măcar în anul următor.

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a declarat presei: „Ar trebui ca Ministerul Învățământului și în general cei care organizează astfel de examene să găsească soluții. Poate că o soluție ar fi ca cei care sunt depistați cu temperatură în ziua aceea să fie dirijați în alte săli decât cei fără temperatură, de exemplu, dar în niciun caz nu ar trebui înlăturați de la examene, pentru că există această problemă specială anul acesta. În plus, dacă ar da la toamnă examenul, când le-ar trece febra, ar fi o problemă cu repartizarea lor în licee, pentru că locurile s-ar ocupa în liceele bune, facultățile și-ar ocupa locurile, deci ar fi o mare problemă pentru ei. Vor trebui găsite soluții, pentru că dacă acei copii se duc până la școală înseamnă că sunt apți de a da examen”.

În urma instituirii stării de alertă, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au dat un ordin comun în care se spune că în unitățile de învățământ „nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.