Titularizarea rămâne la 15 iulie 2020


Proba scrisă pentru titularizarea în învăţământ va avea loc în data de 15 iulie, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, a informat  Ministerul Educaţiei şi Cercetării.


Potrivit MEC, repartizarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a notei obţinute la proba scrisă, pentru titularizare fiind nevoie de minimum nota 7 (şapte).
Proba de interviu a fost eliminată pentru candidaţii care doresc să ocupe un post în regim “plata cu ora”.
Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020 – 2021 a fost aprobată prin ordin de ministru şi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, a precizat MEC.
În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus s-au realizat următoarele modificări ale metodologiei de mobilitate a personalului didactic:
– proba practică şi inspecţia la clasă nu se vor mai susţine, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidaţii care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susţine şi o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul “Admis/Respins”;
– atât documentele de înscriere pentru mobilitate, cât şi depunerea contestaţiilor pot fi transmise şi online. Totodată, şedinţele de repartizare a posturilor se pot desfăşura şi online;
– transferul consimţit şi pretransferul între unităţile de învăţământ au fost eliminate prin ordonanţă de urgenţă. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele şcolare judeţene;
– etapele de transfer consimţit şi de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice îşi vor depune dosarul de înscriere la inspectoratele şcolare judeţene, iar acestea vor organiza repartizarea candidaţilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.