Evaluarea Națională și Bacalaureatul se dau sigur!


Invitat la emisiunea ”EDUcația” de la EMI TV, Iulian Cristache-președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți(FNAP) a declarat că deși vorbim de o dezbatere publică de amploare, examenele naționale se vor da conform programării. Liderul părinților spune că așteaptă în continuare o poziție tranșantă din partea Ministerului Sănătății care să garanteze siguranța elevilor și cadrelor didactice.

Iulian Cristache, liderul FNAP, a declarat în emisiunea realizată de jurnalistul Cornel Șomîcu, că în momentul de față nu se mai poate pune problema suspendării sau amânării examenelor. MEC a publicat calendarele și metodologiile de desfășurare a examenelor și o modificare nu s-ar mai putea produce decât urmare a unei catastrofe medicale.

În privința organizării examenelor, Iulian Cristache spune că sunt în continuare probleme cu lipsa de reacție a Ministerului Sănătății care trebuie să găsească soluții rezonabile pentru elevi. ”Am atras atentia că este foarte greu să susţii examenul, cu masca pe faţă, timp de 3, respectiv 4 h (am luat în calcul şi prezenţa cu cel putin 1 h inainte de prezentarea subiectelor). Nivelul de oxigenare va scădea drastic, existând riscul ca unii dintre ei să leşine. Prin prisma acestor argumente, am solicitat ca MS să vină cu un punct de vedere, punctual, fără a lăsa loc de interpretări.”.

În condițiile în care nu se renunță la măști, așa cum spune legislația în vigoare, Ministerul Sănătății ar puteastabili pauze obligatorii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.