Proiecte educative școlare și extrașcolare…în pandemie


În această perioadă tristă, performanţele şi schimbările profunde ne oferă multe posibilităţi neexplorate încă. Acum, când societatea este pusă la încercare, ne provoacă la autodescoperire și la o altfel de normalitate, imposibil de anticipat în urmă cu doar câteva săptămâni.  O provocare inedită, care să pună în valoare  spiritul ludic, creativitatea şi optimismul fiecăruia.

Colegiul Național ”Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești își continuă proiectele chiar și în condițiile situației de urgență sau ale stării de alertă.Activitățile extrașcolare știm că joacă un rol esențial în formarea personalității sau a unor anumite competențe ale copilului atât pentru succesul lui, cât și pentru o dezvoltare personală și socială armonioasă.

Activităţile propuse, care am dorit să fie stimulative, au avut ca obiectiv păstrarea echilibrului între mediul virtual și activitățile participative, continuând să cultivăm ideea că aparținem ethosului școlar.

Proiectele și activitățile educative școlare și extrașcolare desfășurate de către Colegiul Național „Tudor Arghezi„ din Târgu-Cărbunești, în pandemie sunt: ROSE (este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat), Concursul și Simpozionul județean „Logosul arghezian„ (concurs de creații literare în limba română și în limba engleză), „Ziua Europei„, Concursul și Simpozionul județean „Repere blagiene la ceas de sărbătoare„(concurs de fotografie și creații literare), ”Ziua Cărții„, „Ziua Națională a Inimii„, „Ziua Internațională a Muzeelor„, „140 de ani de la nașterea lui Tudor Arghezi„.  

Toate activitățile și proiectele desfășurate au fost monitorizate de doamna profesor Dumitrescu Liliana, director al unităţii de învăţământ.

Prof. TEODORA  LUPULESCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.