Au sosit măștile în școlile Gorjului


Cei aproape 4000 de elevi din județul Gorj care vor merge de marți, 2 iunie 2020, în școli pot să stea liniștiți precum și părinții lor, Inspectoratul Școlar Județean a primit măștile repartizate de MEC și le-a transmis în școli în cursul zilei de sâmbătă, 30 mai 2020.

Fiecare elev din Gorj va primi, în fiecare zi, câte două măști. Prima mască va fi folosită la intrarea în unitatea de învățământ și pe parcursul orelor, iar cea de-a doua mască va fi oferită la ieșirea din unitatea școlară. Este decizia pe care a luat-o Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în urma estimării numărului de echipamente necesare în perioada 2-12 iunie 2020 , în care elevii se vor prezenta la școală pentru orele de pregătire a examenelor. De asemenea, la intrările și la ieșirile din școală vor fi montate covorașe impregnate cu substanțe dezinfectante. De asemenea, la intrarea și ieșirea din școală va trebui să fie montate dispensere cu substanțele necesare pentru dezinfecția mâinilor.

Ministrul Monica Anisie a declarat presei: ”În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă”, a declarat ministrul Educaţiei.

De asemenea, aceasta a dat asigurări că şcolile sunt pregătite atât cu cadrele medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, precum şi cu dezinfectanţii necesari, dar şi pentru ca băncile din sălile de clasă să fie amplasate la 2 metri una faţă de alta, în faţă, spate, cât şi lateral.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.