Reguli stabilite de autorități pentru cei care merg la terase


De azi, românii vor putea merge din nou la terase. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial, spun că limita este de 4 persoane la o masă, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii care locuiesc împreună. De noaptea minții, trebuie să mergi la terasă cu REZERVARE!

Clienţii teraselor nu au voie să transfere meniurile ori solniţa cu sare. Angajaţii trebuie să asigure dezinfectarea acestora după fiecare utilizare.

După mai bine de două luni de mâncat acasă, românii au în sfârşit voie să iasă la terase. Autorităţile vor permite redeschiderea localurilor cu terasă de luni, 1 iunie. Totuşi, atât patronii teraselor şi angajaţii, cât şi clienţii vor trebui să respecte o serie de reguli. Unele dintre ele vor ridica probleme.

Cum ar fi, spre exemplu, păstrarea unei dinstanțe de 1,5 metri între persoanele care stau la aceeași masă, dacă nu fac parte din aceeași familie sau efectuarea de rezervări la terase. Reglementările au fost publicate în Monitorul Oficial.
La o masă vor putea sta maximum 4 persoane, dacă acestea nu sunt membri ai aceleiaşi familii şi nu locuiesc împreună. Dacă o familie are mai mult de 4 membri, excepţiile permit ca toţi să stea la masă.

Pe de altă parte, indiferent că vorbim despre membrii unei familii ori despre prieteni care merg împreună la terasă, ei nu vor putea transfera meniurile, solniţele ori alte obiecte de la masă de la o persoană la alta. La final, angajaţii sunt obligaţi să se asigure că toate aceste obiecte sunt dezinfectate, iar ei trebuie să poarte măşti de protecţie şi mânuşi.

Distanţa dintre persoane, dacă acestea nu sunt parte a aceleiaşi familii, trebie să fie de 1.5 metri, iar între mesele unor grupuri separate trebuie să existe o distanţă minimă de 2 metri.
Locurile la terase se vor ocupa doar cu o rezervare anterioară, pentru a evita posibilitatea aglomerării.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.