Mădălin Bunoiu la emisiunea ”EDUcația”


Emisiunea ”EDUcația” de miercuri, 3 iunie 2020, l-a avut ca invitat prin telefon pe gorjeanul Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara. Universitarul cu origini gorjene, conf. univ.dr Mădălin Bunoiu, a vorbit despre faptul că elevii din Gorj reprezintă un segment important dintre studenții UVT.

Emisiunea ”EDUcația” este un proiect editorial al EMI TV și Asociației ”Școala Gorjeană”, realizator fiind jurnalistul Cornel Șomîcu.

Fiu al regretatului profesor și director Dumitru Bunoiu, Mădălin Bunoiu se află pentru al treilea mandat de prorector în fruntea Universității de Vest din Timișoara. Această universitate se plasează pe locul 5 din cele 101 de instituţii de învăţământ superior ierarhizate din România, conform rezultatelor ediției din ianuarie 2020 a Webometrics. UVT se găsește la nivel european pe locul 535, iar la nivel mondial ocupă poziţia 1484, dintr-un total de 28.000 instituții de învățământ superior, evaluate la nivel mondial.

Recent, gorjeanul Mădălin Bunoiu a fost distins cu Ordinul Palmes académiques, în grad de cavaler, de ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.

În cadrul ceremoniei desfăşurate la Reşedinţa Franţei, ambasadoarea Franţei în România, E.S. Michele Ramis, a declarat că distincţia recompensează parcursul universitar al lui Mădălin Bunoiu, despre care spune că a contribuit la dezvoltarea relaţiilor universitare şi ştiinţifice între Franţa şi România. Aceasta a făcut referire şi la cariera lui de cercetător, considerându-l unul dintre cei mai buni specialişti în creşterea şi caracterizarea cristalelor şi amintind că Mădălin Bunoiu a fost recompensat cu nenumărate distincţii, printre care premiul „Constantin Miculescu” al Academiei Române pentru fizică, în 2012, şi premiul Asociaţiei române pentru Ştiinţa Materialelor şi Creşterea Cristalelor, în 2003. Michele Ramis a făcut referire, de asemenea, la ataşamentul lui faţă de legăturile cu comunitatea ştiinţifică franceză şi a menţionat că Universitatea de Vest din Timişoara este pe locul patru în clasamentele naţionale ale universităţilor române.

Ambasadoarea Franţei a afirmat că Mădălin Bunoiu este în egală măsură un apărător al francofoniei”, pentru că şi-a susţinut teza de doctorat în cotutelă la Institutul Politehnic din Grenoble, în 2003, şi de atunci nu a încetat să se implice în dezvoltarea de parteneriate universitare şi ştiinţifice între Universitatea de Vest din Timişoara şi mari instituţii de cercetare sau de învăţământ superior franceze.

Asociaţia Membrilor Ordinului Palmes Académiques a fost creată în 1962 şi plasată sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Franceze şi al ministrului Educaţiei Naţionale. Asociaţia este prezentă pe cinci continente şi formează mari comunităţi umane şi culturale care reunesc elite intelectuale din lume.

I

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.