”Educația sanitară” și nu ”educație sexuală” în școli


Proiectul prin care elevii pot urma orele de educație sexuală în școli numai cu acordul părinților a fost aprobat miercuri în Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională. Actul normativ schimbă expresia de „educație sexuală” în „educație sanitară”. În favoarea proiectului au votat 269 de deputați, trei s-au împotrivit iar alți 35 s-au abținut.

Săptămâna trecută, mai mulți parlamentari PSD și PNL au depus un amendament prin care devine obligatoriu consimțământul părinților pentru participarea elevilor la cursurile de educație sexuală. USR s-a opus variantei de lege introduse de PSD și PNL, prin care materia nu se mai numește „educație sexuală”, ci „educație sanitară”, iar predarea este făcută doar cu acordul părinților. .

Deputații social-democrați și cei liberali au introdus următorul amendament în Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului: „derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

În forma adoptată de Parlament, legea merge la președintele României, care va decide dacă va fi promulgată în această formă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.