Număr record de candidați înscriși la Bacalaureat în Gorj


3966 de absolvenți de liceu din Gorj s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta. La nivelul județului Gorj sunt 29 de centre de examen și 3 centre de evaluare.

Bacalaureatul 2020 începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Acesta este primul examen susținut în condiții de pandemie de absolvenții de liceu, care pentru a intra în sălile de examen vor trece prin triajul epidemiologic similar celui de la Evaluarea Națională. Examenul de Limba română din cadrul BAC-ului va începe la ora 9:00, dar absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7:30 și cel târziu ora 8:30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

La Bacalaureatul 2020 s-au înscris numai în prima sesiune peste 155.000 de candidați, cu aproximativ 20.000 de mai mulți decât anul trecut, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Paradoxul adus de BAC-ul organizat în pandemia COVID-19 și după presiuni fără precedent de anulare din partea unei mișcări de elevi – îl reprezintă numărul mare de înscriși din promoțiile anterioare, deci care au picat sau nu s-au prezentat la examenele de anii trecuți.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că sunt mulți înscriși din seriile anterioare, care nu au reușit să obțină diploma de Bacalaureat, iar o primă șansă este cea din această vară.

La nivelul județului Gorj sunt 29 de centre de examinare și 3 centre de evaluare. Cei care nu reușesc să promoveze acest examen al maturității în sesiunea de vară mai au o șansă în toamnă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.