6 iulie 2020, repartizarea elevilor cu CES pe locurile speciale la liceu


Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a emis ordinul care reglementează acordarea locurilor distincte pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din şcolile speciale şi cele de masă, peste numărul de locuri din unităţile respective de învăţământ, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Demersul a fost realizat în contextul parteneriatului dintre MEC şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

“Repartizarea candidaţilor pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti. Elevii cu CES din învăţământul special şi de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziţie locuri distinct alocate. Aceştia vor depune, în perioada 30 iunie-5 iulie, la Comisia de admitere judeţeană/ Comisia de admitere a municipiului Bucureşti, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate”, a precizat MEC.

Pe 6 iulie 2020 va avea loc repartizarea, de către Comisia de admitere judeţeană / Comisia de admitere a municipiului Bucureşti, a candidaţilor pe locurile distinct alocate celor cu CES. Totodată, elevii cu cerinţe educaţionale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie.

De asemenea, elevii cu CES din învăţământul special şi de masă, absolvenţi ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate acestora, în perioada 30 iulie-3 august, menţionează sursa citată.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.