Colegiul Tehnic Nr 2-oportunități de formare în perspectiva tehnologică caracterizată de competențe


                                   

           Colegiul Tehnic Nr.2, Tg-Jiu trece de ceva timp prin adevărate schimbări generate de un context social aflat într-o permanentă evoluție.

            Am conștientizat printr-un efort de echipă că demersul didactic în școala noastră , fie că vorbim despre învățământul liceal sau profesional,trebuie să se axeze pe conceptul de BILDING, de a valorifica experiențe dobândite prin stagii de practică la agentul economic sau în străinătate. Deja suntem deschizători de drumuri în ceea ce privește experiența proiectelor internaționale ERASMUS+ în județul nostru printre liceele cu profil tehnologic  și am învățat că educația permanentă este cheia succesului.

             Putem afirma că anul școlar 2019-2020 a stat sub semnul inovării, având curajul de a ne promova dintr-o altă perspectivă, a celui care urmărește ca activitatea didactică să promoveze gândirea critică, evoluția individuală e elevului, folosind mijloace didactice informatizate, îndrăznind să aducem acel nou, care să scoată din monotonie actul didactic.

              Activitatea didactică a fost realizată  în sistem on-line pe platforme educaționale Classeroom, dar și pe pagina de facebook a colegiului. Am inițiat concursuri de fotografii sub diverse teme, materiale video de prezentare pentru profilul mecanic auto, am deschis ediția 1 a Proiectului ,,Periplu literar la…feminin’’, atelier de creație ,,Tablouri de ieri și de azi- tablouri digitale’’. Ne-am susținut elevii aflați în prag de examen al maturității prin programe de pregătire suplimentară la disciplinele de bacalaureat, ne-am bucurat împreună de rezultatele lor, deși recunoaștem că ar fi putut fi și mai bine. Am gândit și gândim pe termen lung pentru ca să atingem ceea ce ne propunem ca promovabilitate și în ceea ce privește managementul instituției noastre. Am inițiat concursuri adresate copiilor cu CES, pentru că nu neglijăm, ci dimpotrivă suntem și noi speciali prin ei, concurs intitulat ,,Din lumea copilăriei mele’’, demonstrând că ne merităm titlul de Școală Europeană prin integrarea copiilor cu CES, dar și prin proiectele dedicate lor. Tot sub marca CT2 s-au derulat în această perioadă concursuri și simpozioane județene și regionale ,,Călător în țară și în lume’’, precum și ,,Artă, Știință și Tehnologie’’.

Surprindem și prin oferta educațională, care oferă șanse egale tuturor. În prezent COLEGIUL TEHNIC NR. 2 TG-JIU școlarizează elevi în domenii și calificări atractive și căutate pe piața muncii, atât în țară cât și în Europa deoarece ne-am adaptat mereu cerințelor și am fost în tandem cu schimbările sociale și tehnologice. Schimbarea a fost la nivel de ofertă educațională prin autorizarea/acreditatrea de noi domenii și calificări, prin îmbogățirea permanent a infrastructurii și a bazei material, dar și prin participarea cadrelor didactice la cursuri de formare prin care au dobândit noi competențe, noi specializări.

Domeniile/ calificările noastre sunt solicitate de elevi și părinți pentru că oferă accesul pe piața muncii sau o formare ulterioară în sistem universitar. Absolvenții noștri care doresc au posibilitatea să intre imediat în câmpul muncii după finalizarea celor 3 ani de învățământ professional; obțin diploma de calificare dar și permis de conducere categoria B (elevii de la calificarea MECANIC AUTO și de la ). Mecanicul auto execută operații de verificare, întreținere, exploatare și reparare a autovehiculelor și poate avea job-uri diferite: Mecanic auto într-un service auto/atelier de întreținere și reparații auto, lucrător comercial la standuri cu piese auto, conducător auto categoria B (taximetrist), recepționer service auto.

Chelnerul (ospătarul) asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentaţie publică. și poate avea job-uri diferite: ospătar în unități de alimentație public, chelner pentru firme organizatoare de evenimente, vânzător în unități de tip fast-food, bufetier. Lucrătorul hotelier îşi desfăşoară activitatea în incinta unităţilor de cazare precum hoteluri, moteluri, complexuri de cazare, pensiuni și poate avea job-uri diferite:recepționer/ șef recepție, cameristă/guvernantă, bagajist. Și să nu uităm faptul că absolvenții învățământului professional pot continua studiile liceale, atât la zi, cât și la forma de învățământ cu frecvență redusă.

Oferta este generoasă și atractivă și la învățământul liceal unde sunt propuse 2 clase cu următoarele specializări: Tehnician ecolog pentru protecția calității mediului și Tehnician electrician electronist auto. Tehnicianul ecolog are competențe de: conservarea biodiversității, recoltare a probelor de apă, aer, sol pentru efectuarea analizelor ale factorilor de mediu,  competențe de gestionarea deșeurilor. Poate ocupa job-uri ca: Tehnician ecolog, Meteorolog/Laborant chimist. Tehnicianul electrician, electronist  auto analizează starea de funcționare a sistemelor  electrice, electronice, mecanice, pneumatice, hidraulice ale automobilelor și poate ocupa job-uri diferite: Electrician auto, electronist auto.

Absolvenții de liceu pot continua studiile în cadrul colegiului nostru și în învățământul postliceal la următoarele specializări: Asistent medical de farmacie, Tehnician echipamente periferice și birotică, ambele clase funcționând în regim fără taxă.

În formarea profesională a elevilor ne bucurăm de sprijinul agenților economici parteneri: 

DOMENIUL MECANIC AUTO

 • SC INIDAN SRL  / SC VEV AUTO PREST SRL
 • SC MECDANY SEVICE SRL / SC PRIMEXPROD SRL
 • SC CLAS AUTO SRL / PRO AUTO SRL
 • SC RAV AUTO COLOR SRL / ARGO IMPEX SRL
 • SC NURVIL SRL RÂMNICU VÂLCEA
 • SC  L  AUTO SRL

DOMENIUL TURISM ȘI ALIMENTAȚIE

 • SC WIND GROUP SRL / SC CRESCENDO SRL
 • QISINE AND TURISM SRL PENSIUNEA ANTIQUE
 • SC DUEL MIS PREST SRL- HOTEL AQUA
 • SC KRY MC EVENTES SRL
 • SC LESTAR IMPEX SRL
 • CARFIN SA / SC MIKALAND GRUP
 • SC TOWERS PUB 12 SRL / RATIPEST PROD SRL
 • SC COLGORJ COM SRL

DOMENIUL SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ PEDAGOGICĂ

 • SC CATENA HYGEIA SRL
 • SC AXIFARM SRL
 • SC FARMA-ROVIS SRL
 • SC GALENUS SRL
 • SC ROMEDICA SRL
 • SC JIBOFARM SRL
 • SC GENȚIANA FARM SRL

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2020-2021

Suntem convinși de importanța literei cărții alături de practica tehnologică, dar îmbinată permanent cu educarea faptei și a spiritului: a ști să lucrezi, a ști să înveți, a ști să trăiești. Menirea de profesor este sinonimă cu menirea de educator: cultivăm ambiții, definim competențe, transmitem cunoștințe, dar transmitem și speranță, mângâiem suflete, deschidem uși spre cunoaștere și spre viață tuturor copiilor. Pentru noi, toți elevii noștri sunt la fel, chiar dacă unii ne aduc mai multe succese decât alții, unii ne supără uneori mai mult decât alții, căutăm remedii, aplaudăm succesul și valorificăm tot ce este mai bun de la fiecare în parte.

PROF. BERCA IONUȚ COSMIN,

PROF. BÎZOCU CODRUȚA ,

PROF. DIACONIȚA CRISTINA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.