Table interactive pentru toți elevii din Motru


Elevii din școlile și liceele din municipiul Motru vor beneficia, din toamnă, de facilități digitale de excepție. Toate sălile de clasă vor fi dotate cu table electronice interactive care vor asigura elevilor acces la predarea on-line a lecțiilor. Investiția depășește un milion de lei, a anunțat primarul Gigel Jianu pe rețelele de socializare.

Municipiul Motru devine prima localitate din Gorj în care predarea va fi digitalizată în totalitate, iar elevii se vor putea conecta din orice locație pentru participarea la cursuri.
În total, vor fi achiziționate 91 de table interactive, care vor acoperi integral nevoile celor două școli gimnaziale și două licee din Motru.
Consilierii locali din Motru au aprobat, luni, achiziționarea acestor table inteligente. „Am inițiat proiectul de hotărâre privind achiziția, montarea și punerea în funcțiune de table interactive pentru toate instituțiile de învățământ din municipiul Motru, ținând cont de contextul epidemiologic, respectiv pandemia de SARS CoV-2, precum și de faptul că în perioada martie-iunie 2020, elevii de pe raza municipiului Motru au participat la cursurile școlare online utilizând diferite platforme educaționale, iar în anul școlar următor există premisele desfășurării în același mod a cursurilor”, a anunțat primarul Gigel Jianu.

Primarul spune că, inițial, a dorit să achiziționeze și tablete pentru elevi, însă a renunțat la idee după ce s-a votat legea prin care Ministerul Educației asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet.
Investiția se ridică la 1,1 milioane lei fără TVA. „Achiziția va fi transparentă, prin SEAP, portalul de licitații publice”, dă asigurări primarul din Motru.
Tablele interactive vor ușura munca profesorilor, care pot crea săli de clasă moderne ce vor captiva elevii. Software-ul educațional este inclus, iar tablele sunt dotate cu tehnologie multi-touch, adică mai mulți utilizatori se pot conecta simultan la suprafața interactivă a tablei, indiferent că sunt în sala de clasă sau acasă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.