Fostul ministru Daniel Funeriu cere stoparea degrevărilor din învățământ


Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu îi solicită oficial premierului Ludovic Orban “să ia decizia politică prin care Ministerul Educației să nu acorde degrevări în această perioadă”. Fostul oficial este cel care și-a asumat Legea Educației Naționale(Legea ne 1/2011), document în vigoare dar care se aplică doar parțial. Deși vizează în special liderii de sindicat, cererea ex- ministrului poate afecta inspectorii școlari și directorii de școli.

Cererea fostului ministru Daniel Funeriu nu ar trebui să surprindă, legea e facultativă pentru cunoscutul personaj, cel care a bulversat învățământul românesc într-un mod iremediabil.

Alineatul 10 al articolului 263 din Legea Educației Naționale prevede următoarele: ”(10) Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control poate fi degrevat total sau parțial de norma didactică, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, elaborate cu consultarea federațiilor sindicale reprezentative din învățământ. De același drept pot beneficia și persoanele desemnate de federațiile sindicale reprezentative din învățământ, ca urmare a participării acestora la procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educației naționale. Prin același ordin se stabilesc atribuțiile persoanelor degrevate de norma didactică. (10^1) Personalul degrevat potrivit alin. (10) primește drepturile salariale pentru funcția în care este încadrat, precum și celelalte sporuri și indemnizații prevăzute de lege pentru activitatea desfășurată, după caz.”

Daniel Funeriu adaugă că “pentru anul școlar următor încă nu s-au acordat degrevările, care trebuie acordate prin ordin al ministrului

Fiind perioadă de criză, solicit vice-premierului Raluca Turcan, premierului Ludovic Orban și ministrului de finanțe să ia decizia politică prin care Ministerul Educației să nu acorde degrevări în această perioadă. Eu nu am acordat degrevări în perioada crizei și nu s-a întâmplat nimic rău, deci există precedent”, anunță Funeriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.