Laptopuri prin Proiectul ROSE pentru liceenii gorjeni


Un număr de 1760 de laptopuri, destinate elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii, ar urma să ajungă, săptămâna aceasta, în județul Gorj. Laptopurile au fost achiziționate de Ministerul Educației, prin Proiectul ROSE (Romania Second Education Project).

Potrivit anunțului făcut de inspectorul școlar Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, cele 1760 de laptopuri vor ajunge în județul nostru în perioada 2 – 4 februarie 2021. Ordinul Ministerului Educației nr. 3166/21.01.2021 prevede că laptopurilor achiziționate de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă prin Proiectul privind învățământul secundar – ROSE sunt destinate unităților de învățământ liceal și ,,vor fi date în folosință gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii (desktop, laptop, tabletă), pentru a le permite participarea la activități de învățare care au componentă digitală sau la activități de învățare online. Laptopurile vor fi distribuite cu prioritate elevilor din categorii și grupuri dezavantajate”. În document se precizează că ,,sunt considerați a fi elevi aparținând unor grupuri dezavantajate: elevi provenind din familii cu venituri mici, elevi romi sau alți elevi discriminați pe baza identității/etniei, elevi cu cerințe educaționale speciale/ cu dizabilități, elevi care trăiesc în zone rurale, izolate, greu accesibile sau alte zone în care nu există școli în proximitate”. Liceele beneficiare pot completa lista grupurilor dezavantajate menționate mai sus în funcție de situația socio-economică a elevilor înscriși în unitatea de învățământ. ,,Fiecare liceu beneficiar va stabili în mod transparent criteriile și prioritățile de repartizare a laptopurilor, ținând cont de categoriile dezavantajate menționate și de situația concretă a elevilor din unitatea de învățământ, inclusiv de situația participării/ neparticipării la cursuri online în perioada martie — iunie și septembrie- decembrie 2020”, precizează documentul.

Proiectul ROSE este implementat de către Ministerul Educației, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă, fiind finanțat cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Obiectivul general al proiectului este „facilitarea accesului la învățământ de calitate elevilor aparținând unor grupuri dezavantajate precum și creșterea procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat”. În Gorj sunt 28 de licee beneficiare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.