Testare redusă în școlile gorjene


Peste 20 000 de teste rapide au fost distribuite în școlile din județul Gorj. În mediul rural, multe unități de învățământ nu au cabinete medicale așa că, în aceste zone, asistentele comunitare sau medicul de familie se vor ocupa de testarea elevilor, 

Până în prezent, în unitățile de învățământ din județ au fost utilizate 29 dintre testele antigen distribuite pentru testarea elevilor și angajaților din educație. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, cele mai multe dintre acestea au fost folosite pentru testarea elevilor. ,,În unitățile de învățământ din Gorj au fost repartizate 20.800 de teste antigen rapide. Până la această dată (n.r. 18 februarie 2021) s-au făcut 7 teste în rândul personalului și 22 în rândul elevilor. Cele mai multe teste au fost utilizate la Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, unde au fost testați 15 elevi și 3 angajați. Au fost mai fost folosite 7 teste la Liceul Tehnologic Roșia Jiu (4 elevi și 3 angajați) și câte un test la Școala Gimnazială Bumbești Jiu, Școala Gimnazială Căpreni, Școala Gimnazială Scoarța și Colegiul Național ,,Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești”, a declarat inspectorul școlar Nicolae Negrea.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, testarea rapidă se va face, cu acordul părintelui, în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.