1760 de laptopuri pentru liceele gorjene din ROSE


Inspectoratul Școlar Județean Gorj a distribuit 1.760 de laptop-uri în 28 de colegii și licee, unități de învățământ preuniversitar eligibile în cadrul Proiectului ROSE. Valoarea totală a echipamentelor digitale este de 768.581,97 USD.

Laptopurile sunt date în folosinţă gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii.

„Aceste laptopuri au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă în cadrul (…), Subcomponenta Proiectul privind învăţământul secundar ROSE, finanţat prin acord semnat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României. Aceste dispozitive le vor fi date în folosinţă gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii cu scopul de a le permite participarea la activităţi de învăţare prin intermediul tehnologiei şi al internetului”, s-a men’ionat cu acest prilej.

Conform sursei citate, distribuirea laptopurilor se va face, pe baza dispoziţiilor legale, având în vedere, în primul rând, elevii din categorii şi grupuri dezavantajate. Beneficiarii vor intra în posesia laptopurilor în baza unui contract de comodat valabil un an de zile, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea de învăţământ respectivă. În situaţia în care elevul se transferă la o altă instituţie şcolară sau nu mai este înmatriculat la unitatea de învăţământ de la care a primit în folosinţă gratuită laptopul, acesta va preda dispozitivul şcolii furnizoare.

Proiectul ROSE se derulează în perioada 2015 – 2022 la nivelul liceelor tehnologice, având ca obiective reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la examenul de bacalaureat. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.