Gorjul, sub media pe țară la Bacalaureat în 2021


Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe  site-ul specializat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Gorjul a confirmat doar valoarea unor licee de elită ca CNET, CNTV, CN GC Motru și CNSH.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Patru licee  din județ au înregistrat rezultate foarte bune, adică  promovabilitate de peste 90% la examenul de Bacaluareat. Este vorba de Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu (99,53%), Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu (97,99%), Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru (96,07%) și Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu (91,06%).

La polul opus, la două unități de învățământ din județ niciunul dintre candidații care au susținut examenul nu a reușit să obțină media 6. Este vorba de Liceul Tehnologic Turburea (4 candidați prezenți) și Liceul Tehnologic Stoina (7 candidați prezenți). De asemenea, la alte două licee, Liceul Tehnologic Baia de Fier și Liceul Tehnologic Bârsești, rata de promovare este mai mică de 10%. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, au fost afișate astăzi. În Gorj, cinci dintre candidați au promovat examenul cu media 10. Este vorba de un candidat de la Colegiul Tehnic Mătăsari, doi de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, unul de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu și unul de la Liceul Tehnologic Turceni. 1774 de candidați au obținut cel puțin media 6 în județul nostru, adică un procent de 56,4%, circa 10% sub procentul național.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.