„SCHOOLS GO DIGITAL – MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENTS” la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


Cea de-a cincea mobilitate a proiectului Erasmus+ KA 229 „SCHOOLS GO DIGITAL – MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENTS”( PROIECT ERASMUS+ nr. 2018-1-IT02-KA229-047958_3,) se desfășoară în perioada 12-16 iulie 2021 în format online. Cele cinci școli partenere, Ozel Karabaglar Oguzhan Ozkayafen lisesi din Izmir, Turcia, Ogres Tehnikums, Letonia, „Dobri Daskalov”, din Kavadarci, Macedonia Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, din Târgu Jiu și instituția coordonatore din Rosarno, Italia, Istituto D’Istruzione Superiore „R.Piria”.

37 de elevi și 18 profesori vor desfășura activități conform programului prezentat de coordonatorul italian și decis în parteneriat, astfel că, atât work shopurile având tematică IT, dar și celelalte activități culturale vor fi specifice proiectului fiind online.

Proiectul presupune derularea de lecții și work shopuri prin intermediul cărora elevii să își îmbunătățească abilitățile de comunicare înlimba engleză, de științe și informatică. Ultima mobilitate a proiectului trebuia să se desfășoare în Italia, iar profesori din România și Macedonia desfășurau lecții de informatică.

Cum trăim în era tehnologiei, elevilor din toate cele cinți țări le este facil și totodată  le place să comunice și să învețe prin intermediul limbii engleze. Deși materia disciplinei informatică este comună, metodele aplicate de către profesori fac diferența, aceștia îi vor atrage pe elevi să comunice, să lucreze în echpă, să dezolte un limbaj specific teen-agers.

Chiar dacă mobilitatae nu s-a mai putut desfășura fizic, elevii Colegiului au dovedit un mare interes chiar de la înscrierea candidaturii în procedura de selecție, un număr de 45 de elevi aplicând pentru aceasta, a declarat coordonatorul proiectului, prof.dr. Maria-Rocselana Verdeș:

Sunt fericită datorită interesului mare manifestat de elevii și colegii mei, cărora le mulțumesc pentru aceste săptămâni de muncă. Fiind activități online preponderent de informatică, încrederea mea este în domnul director, prof.dr. Buzera Marius care va desfășura cu toți elevii proiectului mare parte dintre work shopuri. Elevii noștri sunt implicați, au muncit pentru materialele de proiect și doresc să lucreze cu elevii din celelalte țări. Este o veche tradiție a proiectelor la Magheru, așa încât putem numi NORMALITATE acest gen de activități. Mulțumesc mult tututror, în așteptarea unei săptămâni interesante, poate mai puțin călduroase!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.