Mobilitate internațională Erasmus+ în Turcia pentru CNTV


         În perioada 11-15 octombrie 2021, la Salihli (Turcia), a avut loc o mobilitate internațională  a proiectului ” Geoparcurile ca puncte educaționale”, la care au participat profesori din Turcia, Grecia, Portugalia, Spania  și România. Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu a fost reprezentat de doamna profesoară Teodora Dragotă , managerul proiectului și de domnul profesor Vasile Zaharia.               

Tema proiectului este multidisciplinară, valorificând  cunoștințe de petrografie, mineralogie, paleontologie, geomorfologie, geografie, ecologie, istorie, sociologie, etnografie și artă culinară.                     

  Fiecare partener din proiect are în studiu un Geoparc Internațional UNESCO, colegiul nostru având Geoparcul Țara Hațegului.                                                                                                                

Datorită pandemiei, anul trecut am desfășurat împreună cu partenerii activități online. În octombrie 2021, am participat, câte doi profesori din fiecare școală, la prima mobilitate de la școala parteneră din Mersinli (Turcia), o localitate de lângă Izmir.                                                                            

Ne-am prezentat fiecare școlile din parteneriat și geoparcurile împlicate în proiect și, am desfășurat activități în comun la școala din Turcia, unde am sărbătorit Zilele Erasmus+ realizând, toți profesorii participanți, o pictură murală cu obiectivele reprezentative din Geoparcul Internațional UNESCO Kula-Salihli și, am plantat împreună un copac al prieteniei.                             Am avut ocazia să vizităm vechi site-uri arheologice la Sardes, Efes, Casa Maicii Domnului de la Efes și satul Sirince, a cărui populație trăiește după un calendar mayaș.                                               

  În apropiere de localitatea Kula, am văzut vulcanul Sandal Divlit, case de oaspeți tradiționale și Defileul  cu “Hornuri de Zâne”(martori de eroziune).                                                                               

Am avut și ocazia de a gusta din bucate tradiționale, specifice regiunii și, am legat prietenii cu  profesorii din țările aflate în parteneriat.                                                                                                                                                                   

  Prof. Teodora Dragotă

Prof. Vasile Zaharia  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.