Reguli sanitare noi pentru semestrul II


Vineri, 14 ianuarie 2021, miniștrii Educației și Sănătății au susținut o conferință de presă unde au anunțat noile reguli după care vor funcționa începând de luni, 17 ianuarie 2022, școlile, adică din prima zi a semestrului II.

Potrivit declarației ministrului Educației, în prezent, dată fiind specificitatea variantei Omicron, s-a propus și s-a analizat în profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de încărcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent . Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică.

Suspendarea activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță va fi posibilă atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

Intrarea în online a întregii școli, se va petrece atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii. Suspendarea întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, joi fiind ziua de referință pentru stabilirea situației în săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.