Două școli din Gorj implicate într-un proiect Erasmus + de protecție a mediului


Două unități școlare din județul Gorj sunt beneficiarele unui  proiect de parteneriat strategic de cooperare în domeniul educaţiei şcolare.

 Proiectul Erasmus+ KA220-SCH-” ARC EN CIEL EN VERT”, aprobat de Agenţia Naţională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu numărul 2021-1-RO01-KA220-SCH-000031620, ce se va desfăşura în perioada 1 noiembrie 2021 – 1 noiembrie 2023.

Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărescu” Târgu Jiu este coordonatoarea acestui proiect european având ca parteneră Școala Gimnazială  ”Ion Vâlceanu” Drăgotești.

Alături de România, unități școlare din Turcia (Sebil Sehit Mustafa Oguz Ortaokulu, Mersin), Bulgaria (PLTG „Nikola Vaptsarov”, Bansko) și Macedonia de Nord (Opstinsko osnovno uciliste ”Goce Delcev” Sveti Nikole) se implică în activități de educaţie pentru mediu, temă de mare actualitate în învățământul românesc, care urmărește schimbarea viziunii pe care noi o avem asupra lumii şi implicarea elevilor în acțiuni comunitare, creând și menținând un climat școlar sănătos, curat și plăcut.

Proiectele de parteneriat european constituie pentru elevi și cadrele didactice o modalitate oportună și atrăgătoare pentru formarea continuă într-un cadru modern, inspirat din bune practici ale țărilor europene, o cale de a experimenta noi modalități de învățare, de comunicare interculturală eficientă, de îmbunătățire a managementului propriu, dar și modalităţi formale, nonformale şi informale de dezvoltare  personală și profesională.

Manager de proiect,

Prof. Rădoi Adriana

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.