Rezultate sub media pe țară la Concursul de directori de școli din Gorj


Un procentaj de 71,67% (2.039) dintre candidaţii care au participat vineri la proba scrisă a celei de-a doua sesiuni a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au fost admişi, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei. În Gorj procentul a fost de doar 65,8 %.

Potrivit ME citate, 806 candidaţi (28,33%) au fost respinşi în urma susţinerii acestei probe.

„În actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate şi au permis prezentarea candidaţilor la proba scrisă. Au fost prezenţi 2.850 de candidaţi, 209 au fost absenţi, iar 23 de candidaţi din 17 judeţe, aflaţi în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidaţi au fost absenţi la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate, precizează aceeaşi sursă.

După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector şcolar, doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, un reprezentant al autorităţii locale şi un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management.

În sesiunea septembrie-decembrie 2021, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcţii vacante publicate de către inspectoratele şcolare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.