100 de lei vaccinul


Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie a trimis o scrisoare oficială către Ministerul Sănătăţii în care solicită majorarea tarifului pentru serviciile de vaccinare în asistenţa medicală primară, anunță  presa locală.

Se solicită ca medicii de familie să fie mai bine plătiţi pentru servicii de vaccinare care sunt deja în cadrul Programului Naţional de Imunizare, de care beneficiază bebeluşii, preşcolarii, elevii, gravidele, persoanele cu boli cronice şi vârstnicii.

În scrisoarea respectivă, aceştia spun că tariful nu a fost actualizat în ultimii patru ani şi propun suma pentru decontare de 100 de lei / serviciu de vaccinare. În aceasta ar fi inclusă consultaţia pentru vaccinare, administrarea serului indiferent de numărul de inoculări din cadrul unei consultaţii.

„În situaţia în care părintele/tutorele legal al pacientului refuză respectarea calendarului naţional, solicitând inocularea în consultaţii diferite, în luni diferite (de exemplu serviciul de vaccinare pentru vârsta de 2 luni, când trebuie administrate două vaccinuri conform calendarului naţional, solicitat de părinte a fi realizat fracţionat la 2 şi 3 luni cu câte un vaccin/consultaţie), acest refuz trebuie înregistrat în scris la nivelul cabinetului şi anexat fişei medicale a pacientului, supusă controlului instituţiilor abilitate”, au transmis reprezentanţii federaţiei.

În momentul de faţă tariful este de 27 de lei pentru serviciul de vaccinare cu un tarif suplimentar de 13 lei dacă există o a doua inoculare în cadrul aceleiaşi consultaţii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.