Peste 50 000 de părinți au răspuns în 24 de ore chestionarului privind modificarea structurii anului școlar


Un chestionar referitor la propunerea Ministerului Educației de a modifica structura anului școlar 2022-2023 a fost lansat de organizațiile părinților din România. Chestionarul este adresat părinților. Ministrul Sorin Cîmpeanu a avansat ideea organizării anului școlar pe trimestre  în anul școlar viitor, va începe la 5 septembrie și se va încheia pe 16 iunie. Semestrele au fost introduse în 1998 de ministrul de atunci al Educației, Andrei Marga.

„Având în vedere discuțiile din spațiul public cu privire la eventualele modificări ale structurii anului școlar (numărul total de zile / an școlar, respectiv trecerea de la semestre la trimestre), Federația Națională a Părinților a decis să lanseze un sondaj pentru a vedea percepția părinților referitor la propunerile făcute de Ministerul Educației”, se arată în sondajul amintit anterior.

Iată ce întrebări cuprinde sondajul:

  • Considerați că este benefică pentru sistemul educațional trecerea de la semestre la trimestre? 
  • Considerați că începerea anului școlar pentru elevi, în data de 5 septembrie 2022 (conform declarațiilor domnului ministru al educației), aduce beneficii sistemului de educație? 
  • Sunteți de părere că durata actuală a anului școlar este suficientă pentru parcurgerea și dobândirea competențelor-cheie din programele școlare? 
  • Considerați că structura anului școlar trebuie să țină cont de solicitările patronatelor din turism? 
  • În opinia dumneavoastră, ofertele manualelor școlare cumpărate de Ministerul Educației și distribuite gratuit elevilor ar trebui însoțite și de auxiliarele/caietele de lucru?

Părinții trebuie să specifice mediul de proveniență, genul, nivelul studiilor, ciclul de învățământ al copilului și județul.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.