Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu în Europa


Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu este din nou implicat într-un proiect european prin intermediul căruia nu numai instituţia de învăţământ se face cunoscută în Europa, ci întreaga comunitate gorjeană.

În perioada 17-22 februarie s-a desfăşurat cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius, THE EUROPEAN TEENAGERS BETWEEN CULINARY TRADITION AND FAST FOOD, proiect ce este coordonat de Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu şi care are ca parteneri şcoli din 6 state europene: Italia, Spania, Grecia, Turcia, Polonia, Portugalia.
Dacă prima întâlnire de proiect s-a desfăşurat în Târgu-Jiu în luna octombrie 2012, de această data a fost rândul italienilor de la Istituto Statale di Istruzione Secondaria Superiore “D. Sartor” di Castelfranco V.to (TV)-Sezione coordinata di San Gaetano di Montebelluna să fie gazde.
Mobilitatea a avut mai multe obiective care au vizat:stabilirea responsabilităților, a activităților proiectului si a termenelor de realizare a acestora în primul an de proiect; îmbunătățirea cunoștințelor elevilor despre cultura şi tradiţiile culinare ale ţărilor implicate în proiect; participarea elevilor şi profesorilor la cursuri alături de gazdele italiene, la workshop-uri și vizite didactice împreună cu celelalte echipe de proiect.
Pe parcursul mobilităţii au fost desfăşurate mai multe activităţi care au debutat cu prezentarea şcolilor, a echipei de proiect din fiecare stat partener şi o dezbatere ce a avut ca temă alimentaţia de tip fast food în rândul elevilor din şcolile participante la proiect. Colegiul Tehnic Nr.2 Tg Jiu şi activităţile realizate de echipa de proiect au fost prezentate într-un interesant material de către elevii participanţi, Iriza Vlad şi Rusu Mihai. În următoarele zile, activităţile au continuat cu participarea elevilor la cursuri împreună cu partenerii de proiect şi împărtăşirea impresiilor despre sistemele de învăţământ din statele din care făceau parte şcolile partenere. Elevii gorjeni au fost impresionaţi de implicarea colegilor italieni în activităţile practice derulate în cadrul şcolii. În conformitate cu tema proiectului au fost efectuate mai multe vizite la unităţi de alimentaţie din Montebelluna şi împrejurimi unde au fost prezentate produse tradiţionale italiene. Elevii şi profesorii au fost implicaţi şi în activităţi practice de preparare a unor produse alimentare specifice bucătăriei italiene. Prin aceste activităţi atractive comune, gazdele au reuşit să rupă barierele culturale şi lingvistice dintre participanţii la mobilitate, aceştia simţind ca fac parte dintr-o mare familie europeană.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
.
Prof. Romeo Bibirigea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.