Platformă digitală pentru manuale din septembrie 2013


Ministrul Remus Pricopie a anunţat în această săptămână  că din toamnă Ministerul Educaţiei Naţionale o să deschidă platforma digitală manuale.edu.ro pe care să fie încărcate manualele digitale care vor fi aprobate de minister.
„Sper ca din toamnă să deschidem platforma manuale.edu.ro pe care să încercăm, pe măsură ce avem manualele digitale, să facem o bibliotecă cu toate manualele din România aprobate digital, inclusiv manualele alternative. Cred că un astfel de instrument le va fi util nu doar copiilor din şcolile din România, le va fi util şi profesorilor, care vor putea să îşi aleagă mai bine materialele didactice, şi părinţilor care lucrează cu copiii şi părinţilor şi copiilor care nu trăiesc în România şi care încearcă să asigure educaţie după program românesc”, a declarat Remus Pricopie cu prilejul lansării primului manual digital aprobat de MEN.

Tot Remus Pricopie spune că peste maximum zece ani sălile de clasă vor fi digitalizate, lucru acesta fiind necesar întrucât copiii sunt în permanenţă în contact cu lumea digitală. „Lumea digitală este lumea lor, ei sunt în permanenţă în legătură cu lumea digitală. Este clar că peste cinci sau zece ani sala de clasă va arăta cu totul şi cu totul altfel decât arată astăzi. Sala de clasă va trebui să fi o sală de clasă digitală. În Polonia sistemul manualelor digitale se pilotează în mai multe şcoli. Noi sperăm să dezvoltăm acest proiect şi să îl dezvoltăm din fonduri structurale 2014-2020”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.