CUTREMUR ÎN EDUCAŢIE Posibilitatea titularizării cadrelor didactice pe concursuri din anii anteriori neconstituţională


 

CCCCCCCCCC Curtea Constituţională a României (CCR) a decis ca sunt neconstitutionale dispozitiile din Legea Educatiei Nationale care prevad posibilitatea titularizarii cadrelor didactice care au participat la concursuri de titularizare in anii anteriori. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Cei care îşi făcuseră planuri că vor participa la titularizarea pe baza articolului 253 suferă o mare deziluzie.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Bucuresti. Exceptia de neconstitutionalitate a acestor prevederi a fost ridicata de Stefania Sidonia Constantin, intr-un dosar inregistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti in aprilie 2012, informeaza CCR.

„Am luat act de decizia Curtii Constitutionale si cunoscand dispozitiile constitutionale asteptam redactarea hotararii pentru a vedea motivatia deciziei. Din momentul in care decizia va fi publicata in Monitorul Oficial, se va considera ca intr-un interval de 45 de zile masura este suspendata, iar in acest interval emitentul actului normativ poate sa dispuna masuri de uniformizare a dispozitiei constatate a fi neconstitutionale cu cadrul constitutional”, a declarat Gabriel Ispas, secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei Nationale, potrivit Hotnews.ro

În ceea ce priveste situatia cadrelor didactice netitulare calificate care si-au pregatit sau isi pregatesc dosarul pentru a deveni titulari, in baza rezultatelor pe care le-au obtinut la concursul din ani anteriori, Gabriel Ispas a precizat: „Nu ma pot pronunta asupra chestiunii de fond pana in momentul in care vom vedea motivarea Curtii Constitutionale. Ministerul Educatiei respecta principiul suprematiei constitutiei si deciziile CCR vor fi puse in aplicare.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.