Un gorjean în conducerea singurei universităţi româneşti aflată în top 200 mondial


octavian-madalin-bunoiu (1)O singură universitate din România a ajuns în top 200 al celor mai bune specializări din lume, potrivit Clasamentului Internaţional al Universităţilor pe Specializări – QS World University Rankings by Subject 2014. Este vorba despre Universitatea de Vest din Timişoara, care performează în specializarea Limbi Moderne. Ştirea estte importantă şi pentru gorjeni, în conducerea acestei instituţii de învăţământ superior se află şi un conjudeţean, prorectorul Octavian Mădălin Bunoiu.

 Ediţia 2014 a Clasamentului Internaţional al Universităţilor pe Specializări realizat de QS  a analizat aproape 3.000 de universităţi şi a inclus în clasament 689 de instituţii de învăţământ superior. Alte universitati din România care au fost analizate, insa care nu au intrat in top 200 sunt urmatoarele:

  • Universitatea din Bucuresti: clasată  în intervalul 251-300 pe domeniul Limbi Moderne / pe locurile 301-400 in domeniul Matematică / si pe locurile 301-400 in domeniul Fizică  şi Astronomie
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi: clasată în intervalul 251-300 pe domeniul Limbi Moderne
  • Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca: clasata in intervalul 301-400 pe domeniul Limbi Moderne / clasata pe locurile 251-300 in domeniul Matematică

Reprezentanţii QS Quacquarelli Symonds au declarat pentru  presei  că, pentru a fi analizate în acest studiu, universităţile româneşti nu trebuie să se înscrie, ci să fie menţionate de către cadrele universitare şi de către angajatorii cărora li se administrează o serie de sondaje de opinie cu privire la reputaţia universităţilor din lume. În momentul în care numărul referirilor la o universitate creşte, aceasta este analizată automat.

Ungaria are 5 universitati in top 200, Polonia – 3 universitati, iar Rusia are 2. La o privire de ansamblu, ţările din Europa de Est intră în acest top cu performanţele pe care le înregistrează în domeniile limbi moderne, inginerie şi ştiinţe naturale, însă sunt aproape absenţe in ce priveste ştiintele sociale si management, spun realizatorii studiului.

Remarcăm că la Universitatea de Vest din Timişoara, gorjeanul Mădălin Bunoiu  ocupă funcţia de prorector, parte a unei echipe de conducere foarte performante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.