800 de milioane de euro pentru infrastructura şcolară între 2014-2020


 

remus-pricopieSistemul educațional din România va putea accesa în perioada 2014-2020, pe o axă distinctă din programele operaționale, peste 800 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii, a declarat vineri, la Tulcea, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Remus Pricopie.

Aflat la Tulcea la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat: “Sunt multe lucruri care trebuie corectate în orizontul financiar 2014-2020, lucruri pe care nu le putem face singuri, iar Guvernul Ponta a solicitat o mai bună planificare a fondurilor structurale pentru sectorul educației și o axă distinctă pentru sistemul educațional, care va conține o sumă de 600 de milioane de euro, pe lângă cele 240 de milioane de euro și alte milioane de euro cheltuite anterior. Vorbim, astfel, de aproximativ un miliard de euro cheltuiți în mai puțin de opt ani și niciodată sistemul de educație din România nu a avut o asemenea sumă”.

 “Pe fonduri structurale, în perioada 2014-2020, avem posibilitatea de a personaliza educația în raport cu specificul fiecărei regiuni, un obiectiv important fiind scăderea ratei părăsirii timpurie a școlii”, a precizat Remus Pricopie. 

Ministrul a mai  anunțat că, în luna iunie, Ministerul Educației Naționale va primi 600 de microbuze noi, procedurile pentru cea de-a doua licitație în vederea achiziționării altor aproape 700 de mijloace de transport pentru elevi fiind demarate deja. Cu același prilej, Pricopie a precizat că anul viitor toate școlile din România, respectiv aproape 6.000 de unități cu personalitate juridică, vor avea bandă largă pentru internet, 2.500 dintre acestea urmând să beneficieze de această facilitate până la începutul semestrului următor al anului curent. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.