Elevii de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” studiază la unul dintre cele mai titrate centre ce cercetare din lume


 

127Deşi acum mai puţin de 2 săptămâni, 20 de elevi de la specializarea Tehnician Ecolog şi Protectia Calitatii Mediului îşi primeau  certificatele lingvistice pentru pregătirea din ţară de la  prefectul  Alin Văcaru, acum aceştia trăiesc un vis frumos, poate cel mai frumos al vieţii lor de până acum, în Lisabona Portugalia.

 

Aici, aceştia  studiază disciplina – Poluarea şi Protecţia Mediului- la unul dintre cele mai cunoscute centre de cercetare din lume  –INSTITUTO NACIONAL DE SAUDE DOUTOR RICARDO JORGE, instituţie ce a fost creată la începutul secolului  trecut. Acum acesta este renumit pentru cercetările şi descoperirile în domeniului protecţiei mediului, al dezastrelor naţionale, dar şi în probleme de genetică, dezastre epidemiologice şi sănatatea alimentară. Aici, doar în domeniul protecţiei mediului lucrează peste 60 de cercetători cu doctorate luate în diferite colţuri ale lumii, de la care elevii gorjeni vor putea descifra tainele meseriei lor viitoare.

Despre cum au ajuns elevii gorjeni aici, profesorul Marius Buzera-directorul CTGGM-ne-a declarat în exclusivitate pentru Revista Şcoala Gorjeană: “Pentru a ajunge sa studieze aici, elevii au trecut mai multe teste şi examene, dar şi mai multe activităţi de formare – profesională, lingvistică, pedagogică şi chiar culturală. De asemenea, s-a dus o asiduă negociere între Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” ca organizaţie de trimitere şi institutul portughez, negociere care până la urmă s-a soldat cu succes, cele două instituţii nefiind la prima colaborare de acest fel şi sperăm noi nici la ultima.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.