Aproape 3500 de elevi de clasa a IV-a au dat Evaluarea Naţională în Gorj


inspectoratul-scolar-judetean-gorjEvaluare Naţională fără probleme în Gorj în prima zi de examen la clasa a IV-a. Au lipsit 63 de elevi care pot susţine proba de joi la Matematică.

Potrivit inspectorului şcolar Marius Staicu, în județul Gorj, astăzi s-a desfășurat, în 87 de centre, prima probă din cadrul Evaluării Naționale a elevilor din clasele a IV-a. Au fost înscriși 3522 de elevi, din care s-au prezentat la școală 3459 de elevi. Au fost aplicate subiecte adaptate pentru 13 elevi cu cerințe educaționale speciale, în urma cererilor formulate de părinti. Proba s-a desfășurat fără incidente, conform metodologiei și procedurilor în vigoare. Mâine, 29.05.2014, se va desfășura a doua probă a acestei evaluări naționale.

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a în cadrul evaluarii nationale la Limba română au fost publicate de Ministerul Educaţiei. Testele au fost pe două numere, astfel încât doi elevi care au stat in bancă unul lânga celălalt nu au avut aceleaşi subiecte. Elevii de clasa a IV-a au susţinut în premieră acest tip de teste, ale căror rezultate nu vor fi trecute în catalog. Timpul de rezolvare a subiectelor a fost de 60 de minute. Evaluarea va continua mâine cu testarea la Matematică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.