Tudor Vladimirescu, omagiat pe Câmpia Soarelui de la Padeş


SSIR

Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România a participat duminică, 21 iunie 2014, la manifestările prilejuite de împlinirea a 193 de ani de la Revoluţia din 1821 şi comemorarea lui Tudor Vladimirescu, la Padeş. Prin vocea istoricului Gheorghe Nichifor, s-a susţinut nevoia de istorie şi reîntoarcerea la valorile poporului român, printre acestea numărându-se şi personalitatea „marelui pandur”. 

Evenimentul intitulat simbolic „Imn pentru Tudor Vladimirescu” – Padeş 2014 a debutat, ca în fiecare an,pe Câmpia Soarelui, în semnal de trompete, în dimineaţa zilei de duminică, 21 iunie 2014, cu primirea oficialităţilor, intonarea Imnului de Stat al României, apoi Imnului Eroilor şi Ceremonialul depunerii de coroane. Au fost prezente numeroase oficialităţi locale şi judeţene, rostind alocuţiuni evocatoare: primarul comunei Padeş, Mihai Troacă, prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, preşedintele Asociaţiei Culturale „Fii Gorjului”, Alexandru Păsărin şi preşedintele Filialei Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, Gheorghe Nichifor.

Ansamblul profesionist „Doina Gorjului”, alături de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu au prezentat un moment evocator. Evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 193 de ani de la Revoluţia din 1821 i-au reunit și în acest an pe Fiii Gorjului din întreaga ţară.

Prezenţi la manifestare omagială dedicată lui Tudor Vladimirescu, pe Câmpia Soarelui de la Padeș, au fost şi membrii Filialei Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, în acest an, alături de aceștia aflându-se și istoricul Nicolae Mischie, mulți ani președinte al S.Ș.I.R. Gorj, iar mai apoi președinte de onoare.(Andrei Popete-Pătraşcu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.