CASA ARTELOR din Baia de Fier intră în circuitul cultural al judeţului.


 

TABARA DE PICTURA-SCULPTURA ELEVI 2014Inaugurată în septembrie 2013, Casa Artelor din Baia de Fier, proiect al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi al Fundaţiei ,,Prof. univ. Gh. Mecu”, se alătură instituţiilor culturale ce doresc să facă performanţă culturală în judeţ.

Astfel, în perioada 27-29 iunie 2014, CJCPCT Gorj – în parteneriat cu Fundaţia amintită şi cu sprijinul Palatului Copiilor Tg-Jiu – organizează aici cea de a II-a ediţie a Taberei de artă plastică pentru elevi ,,Lumină din lumină”. Trei profesori şi trei membri ai cercului de artă plastică de la palatul Copiilor vor realiza icoane pe sticlă şi lemn, dar şi obiecte utilitare necesare în gospodăria rurală, întregul proces de creaţie urmând întocmai canoanele artei tradiţionale gorjeneşti.

Tot ceea ce se va crea în această perioadă va rămâne în patrimoniul Muzeului Satului din Baia de Fier, instituţie aflată la parterul casei Artelor.

La începutul lunii septembrie, atunci când se va împlini un an de la inaugurarea Casei Artelor, CJCPCT Gorj şi Fundaţia Gh. Mecu vor organiza aici prima ediţie a unei Tabere internaţionale de artă plastică la care vor participa 4 artişti bulgari şi 2 artişti din România. Creaţiile vor rămâne de asemenea în patrimoniul Casei Artelor, în timp dorindu-se ca aici să fiinţeze o apreciabilă Colecţie de artă contemporană.

CJCPCT Gorj se află în discuţii avansate cu câţiva scriitori români şi străini, scopul acestor contacte fiind ca, în acelaşi parteneriat cu Fundaţia Mecu, să organizeze la Baia de Fier şi un Festival internaţional de literatură.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.