Peste 180 de directori de şcoli evaluaţi în Gorj în luna august 2014


 

DSC_5114La începutul acestei săptămâni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a publicat calendarul evaluării directorilor pe anul şcolar în curs. Evaluarea directorilor de şcoli din judeţul Gorj se va face în luna august 2014  după cum anunţă site-ul oficial al ISJ Gorj. Inspectoratul Școlar Județean Gorj  va începe evaluarea activității directorilor de școli, decisivă pentru menținerea sau schimbarea din funcții. Pentru realizarea evaluării, directorii de unități de învățământ depun rapoartele de activitate și fișele de autoevaluare până pe 30  iulie la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Potrivit celor anunţate de ISJ Gorj, inspectorii şcolari teritoriali vor evalua activitatea managerială, iar directorii vor depune la ISJ fişa de (auto)evaluare completata şi însoţită în mod obligatoriu de raportul de analiză (raportul conform criteriilor din fișă) în perioada 15-30 iulie 2014, la secretariatul ISJ Gorj.

Peste 180 de directori evaluaţi

Peste 180 de directori de școli din județul Gorj vor fi supuşi în următoarea perioadă evaluării de către ISJ Gorj. Această evaluare este extreme de importantă deoarece în funcţie de ea se vor face detaşările pe posturi  începând cu  1 septembrie 2014. Menţionăm că în Gorj, ca în întreaga ţară, nu s-au mai ţinut concursuri de directori de foarte mult timp şi toţi sunt acum cu delegaţie.

Profesorul Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, ne-a declarat în exclusivitate: “Evaluarea directorilor este un proces complex şi foarte important pentru că cei care nu şi-au făcut treaba riscă să rămână fără posturi din toamna acestui an. În județul Gorj avem peste 160 de directori, toți au fost numiți prin detașare în interesul învățământului. Evaluarea dumnealor se va face pe baza unor documente specifice, atât de către inspectorul şcolar de zonă cât şi de Consiliul de Administraţie al ISJ”.

Şi în acest an şcolar vor fi schimbări la nivelul conducerilor unităților de învățământ deoarece  au intervenit modificări și în timpul acestui an școlar. În urma examenelor naţionale şi a scandalului de la Bacalaureat, vor fi înlocuiţi în urma demisiilor Gabriel Răscol la conducerea Liceului cu Program Sportiv şi Vasile Udroiu, director adjunct la Liceul Energetic Târgu-Jiu. Nu sunt excluse şi alte modificări în urma evaluărilor, ISJ organizând mâine, 17 iulie 2014, o şedinţă cu directorii de şcoli din judeţ.

De asemenea, sunt şi ieşiri la pensie ca în cazul şcolilor gimnaziale din Alimpeşti şi Glogova  dar şi a Liceului de Artă Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.