Gorjeanul Dumitru Călugăru, medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Hanoi


 

 Dumitru Călugăru in 2013 la Moscova(primul din dreapta)

Un nou rezultat de prestigiu pentru învăţământul românesc şi cel gorjean. Elevul gorjean Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint la a 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20 – 29 iulie 2014, la Hanoi (Vietnam).

O medalie de aur şi trei medalii de argint este bilanţul participării României la a 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20 – 29 iulie 2014, la Hanoi (Vietnam). Rezultatul echipei României este unul prestigios, România având una dintre cele mai bune pe echipe din concurs.

Laureată cu argint la ultimele două ediţii şi aflată la ultima participare, Maria Andreea Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit să-şi adjudece în acest an medalia de aur. Ceilalţi trei performeri, toţi medaliaţi cu argint, sunt Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti şi Bogdan Ştefan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint şi în 2013, la Moscova. La competiţia din acest an au participat 291 de concurenţi din 77 de ţări.Olimpicii români se întorc în ţară miercuri, 30 iulie, ora 13:05 (ora aterizării aeronavei), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.