Elevii de la Băleşti au învăţat despre tainele aparatului de fotografiat


ProiectȘcoala Gimnazială „Antonie Mogoș” din Ceauru-Bălești a găzduit luni, 8 septembrie 2014, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Zilelor Comunei Bălești, Workshop-ul de fotografie „One moment +”, organizat de Cătălin Văcăroiu, coordonator al Fotoclubului C.N.E.T., în colaborare cu Andreea Denisa Vlădulescu.


Cei doi tineri fotografi au propus celor prezenți la activitate, un mod eficient de folosire a aparatului DSLR, parcurgând o serie de etape esențiale legate de compoziție și partea tehnică (recuzită, setări și moduri de fotografiere, iluminare, expunere, declanșare etc.). Elevii Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” din Ceauru-Bălești au fost receptivi la această activitate și chiar au încercat la rândul lor să realizeze fotografii.
Cătălin Văcăroiu și Andreea Denisa Vlădulescu ne-au declarat la încheierea acestui workshop că au avut în vedere familiarizarea elevilor cu aparatul de fotografiat dar și cu modalitățile de folosire ale acestuia, echipamentul minim necesar pentru o ședință foto, folosirea blendei, a luminii naturale împreună cu blitzul și posibilitatea balansării culorii blitzului în funcție de lumina ambientală, folosirea expunerii lungi pentru a avea detalii în umbre, supraexpunerea intenționată, modalități de declanșare a blitzului, dar și ce înseamnă o imagine bună „din aparat”. Lucrările realizate de cei doi fotografi vor fi expuse în curând în cadrul unei expoziții intitulate „One moment +”. A.P.P.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.