Şcoli şi grădiniţe fără autorizaţie sanitară în Gorj


Reabilitari
În urma controlului efectuat în comun de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a rezultat că un număr de 7 şapte şcoli gimnaziale şi 17 grădiniţe nu pot fi autorizate. Echipele de control au mai descoperit că o școală din comuna Ciuperceni necesită urgent reperații la acoperiș.

Cele șapte şcoli gimnaziale  care nu pot fi autorizate sunt în localităţile: Baloşani (comuna Stejari), Apa Neagră (comuna Padeş), Urecheşti (comuna Drăguţeşti), Lăzăreşti( Bumbeşti-Jiu), Pojogeni (Tg-Cărbuneşti), Curtişoara (Bumbeşti-Jiu), Bumbeşti Piţic. Aceste unități școlare nu pot fi autorizate sanitar fie pentru că nu au intrări separate, fie pentru că nu au apă curentă și grupuri sanitare corespunzătoare.
„Au fost verificate 650 de unități școlare din Gorj și 24 nu pot fi autorizate sanitar, din diverse motive. Este vorba despre 17 grădinițe și 7 școli. La Baloșani-Stejari nu există intrări separate, la Apa Neagră-Padeș nu există apă curentă, la Urechești nu este apă curentă; la o școală din Bumbești Pițic, grupul sanitar este necorespunzător”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.