Ministerul Educației Naționale nu prea știe când vom avea manuale la clasele I -II


manualele
Până la acest moment este clar că elevii de clasele I-II nu vor avea manualele pe bănci la 15 septembrie. Cum nici cele vechi nu pot fi folosite deoarece s-a schimbat programa, învățătorii și directorii de școli sunt puși în fața unei situații dificile. Situația manualelor nu este clară deoarece practic vorbim de o reluare a licitației după cum anunță MEN:

”Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de manuale noi – pe hârtie şi digitale -, destinate claselor I şi a II-a, continuă. MEN a luat act de Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi va face ajustările necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus.

MEN asigură elevii, părinţii şi dascălii că manualele vor ajunge în şcoli imediat ce procedura de licitaţie se va finaliza şi că instituţia face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, respectând, însă, termenele legale.

MEN precizează că scopul principal al instituţiei este acela de a asigura materiale didactice de calitate, moderne, adaptate noilor programe şi noilor cerinţe ale lumii în care copiii noştri trăiesc. Este pentru prima oară, în ultimii 10 – 14 ani, când MEN face acest pas important în sistemul de învăţământ.

MEN îi asigură pe toţi beneficiarii sistemului de educaţie că va urmări întotdeauna interesul elevilor şi al şcolii, şi nu interesele financiare ale celor care au blocat procedura, generând această întârziere a modernizării manualelor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.