Elevii de la Colegiul Tehnic Nr 2 s-au specializat în Anglia


 

colegiul-tehnic-nr-2  În urma câștigării Proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci LLP-LdV/IVT/2013/RO/372 “Competenţe şi abilităţi practice în domeniul electronică şi automatizări la standarde europene”, Colegiul Tehnic nr. 2 din Tg-Jiu și-a desemnat, prin concurs, un grup de 15 elevi care au participat în Plymouth, Marea Britanie la un stagiu de pregătire în perioada 18 mai-08 iunie 2014.

 

Prof. Carmen Șofei

Prof. Camelia Mănescu

Partenerul intermediar din Marea Britanie a fost TELLUS GROPUP LTD. WORK EXPERIENCE UK care este implicat într-un domeniu larg de activități în Europa, vizând desfășurarea unor proiecte precum Leonardo da Vinci, Erasmus și altele. Work Experience UK  derulează programe de  pregătire vocațional-profesională cu activități sociale în parteneriat cu companii din sectoare precum cel hotelier, turism, tehnologia informației (IT) şi dezvoltări web, administrare şi marketing, contabilitate și finanţe, resurse umane, media și comunicaţii, inginerie mecanică și electrică, electronică, producție alimentară și construcții. De asemenea, Work Experience UK  are experienţă în plasarea elevilor şi profesorilor în majoritatea acestor sectoare de activitate.

Activitățile s-au desfășurat în orașul Plymouth, situat în provincia Devon din sud-estul Marii Britanii.

Pregătirea şi desfăşurarea activităţilor didactice au avut ca scop dezvoltarea abilităţilor cheie şi dobândirea de către elevi a competenţelor tehnice necesare pentru viitorul loc de muncă. Astfel de parteneriate educaţionale urmăresc creşterea calităţii procesului de formare profesională, dobândirea de cunoștințe şi crearea de condiţii favorabile pentru ca învăţământul să corespundă schimbărilor tehnologice tot mai rapide din zilele noastre.

PLYMOUTH  ENGLISH   CENTRE (PEC), a pus la dispoziție cursuri de engleză adaptate la nevoile elevilor participanţi. Toți profesorii centrului sunt calificaţi  T.E.F.L. şi au experienţă în domeniu. Tellus și-a dezvoltat propriile proceduri în asigurarea unor servicii de înaltă calitate, în plasarea elevilor și profesorilor din domeniul tehnic. Cererea pieţei şi necesitatea formării profesionale la nivel european au constituit motivele principale pentru includerea abilităţilor cheie în cadrul Standardelor de Pregătire Profesională. Activităţile de instruire practică a elevilor  s-au desfășurat în spaţii moderne, dotate corespunzător şi în condiţii asemănătoare viitorului loc de muncă, conform domeniului de pregătire profesională. Pe perioada mobilității, elevii au acumulat cunoștințe noi, specifice domeniului electronică și automatizări. De asemenea, și-au exersat comunicarea în limba engleză și şi-au îmbogățit cunoștințele privind cultura și civilizația britanică.

Prin vizitarea diferitelor obiective turistice din Plymouth și Cornwall au reușit să cunoască tradițiile și cultura poporului englez. Turul orașului Plymouth a avut ca obiectiv prezentarea principalelor atracții turistice: centrul civic, universitatea, muzeul, centrul comercial, cetatea regală, Hoe Park, Barbican și Acvariul Maritim Național. Au fost organizate doua excursii, prima, la St. Michael’s Mount și St. Ives iar a doua la Tintagel Castle și Boscastle. St. Ives este situată în sud-vestul provinciei Cornwall și este considerată una dintre cele mai pitorești stațiuni din Marea Britanie. Tintagel Castle este un loc încărcat de istorie, amintind de Regele Arthur și Cavalerii Mesei Rotunde. Boscastle este un orășel cu specific englezesc, cu mult farmec și care atrage mulți turiști.

Stagiul de formare în Marea Britanie a oferit grupului de elevi de la Colegiul Tehnic Nr.2 posibilitatea aprofundării cunoștințelor și dezvoltării abilităților tehnice și lingvistice. Urmare a accesării și câștigării proiectului  finanțat de către Uniunea Europeană, elevii din Târgu-Jiu au beneficiat de condiții foarte bune de pregătire, fapt ce a contribuit și la dezvoltarea lor personală și culturală prin intermediul legăturilor interumane pe care aceștia le-au stabilit. Întreaga activitate desfășurată a fost benefică, fiind de un real folos în procesul instructiv-educativ al elevilor, facilitându-le acestora în viitor o mai bună integrare pe piața muncii, în țară și străinătate.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.