Copiii din Târgu-Jiu instruiți la LIDL împotriva accidentelor


DSC00128După succesul înregistrat în 2013,  Lidl a organizat  pentru al doilea an consecutiv cea mai amplă campanie de educatie rutieră, sprijinită de Politia Rutieră Română – „Verde la educatie pentru circulatie”.Pe 20 septembrie, de la ora 10:00, toti copiii cu vârste cuprinse între 4 si 14 ani au fost  invitati să participe la o lectie interactivă de circulatie rutieră, care s-a  desfășurat  simultan în toate parcările magazinelor Lidl din tară. La Târgu-Jiu câteva zeci de copiii au participat la cursul de educație rutieră.

Fată de anul precedent, numărul accidentelor de circulatie în care au fost implicati cu vinovătie copii – între 4-14 ani, pietoni – este în scădere. Campaniile sociale care au ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul copiilor pot contribui la constientizarea acestei probleme, la informarea celor mici  si, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente. Numai anul trecut, la proiectul Lidl „Verde la educatie pentru circulatie” au participat peste 10.000 de copii, care au plecat de acolo cu lectii învătate, dar si cu materiale informative despre acest subiect.

Astfel, în primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 288 accidente, în urma cărora a rezultat decesul a 30 de copii si rănirea gravă a altor 261, comparativ cu 319 accidente înregistrate în 2013 în aceeasi perioadă.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei probleme si a reduce si mai mult numărul accidentelor rutiere în care sunt implicati copiii, Lidl continuă colaborarea cu Politia Rutieră Română si organizează pentru al doilea an consecutiv campania „Verde la educatie pentru circulatie”.

În 180 de locatii din tară si în fiecare judet, reprezentantii Politiei Rutiere Române au fost  alături de cei mici pentru a-i învăta pe acestia cum pot să devină pietoni responsabili.

Cursul are o parte teoretică, în cadrul căreia copiii vor învăta toate detaliile legate de semnele de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie să tină cont atunci când doresc să traverseze. Ulterior, cei mici vor fi introdusi într-un orăsel miniatural, pentru a pune în aplicare toate cunostintele acumulate. Toti copiii prezenti au fost  premiati de către Lidl si reprezentantii Politiei Rutiere Române.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.