Următoarele microbuze școlare vor veni în Gorj în 2015


Deschidere premier 3Localitățile gorjene care așteptau în această toamnă noi microbuze școlare nu le vor primi prea curând, vicepremierul Liviu Dragnea anunțând la ultima ședință de guvern  că un termen realist este 2015. În Gorj sunt așteptate alte 18 microbuze pe lângă cele 13 care au venit în august-septembrie. S-a renunțat și la achiziția microbuzelor de 20 de locuri cum se anunțase anterior.

Guvernul a aprobat alocarea a 105 milioane lei pentru achiziţionarea a încă 751 de microbuze şi autobuze şcolare, a anunţat luni vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, precizând însă că „în mod realist” sunt şanse mici ca vreunul dintre aceste autovehicule să poată fi livrat în cursul anului 2014.

Liviu Dragnea a anunțat că suma provine din fondurile obţinute la licitaţia certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. „Este vorba de 751 de microbuze şi autobuze şcolare. Este a treia tranşă de microbuze şi autobuze şcolare. Este vorba de 735 de microbuze de 16 plus 1 locuri, 7 microbuze de 16 plus 1 locuri cu tracţiune integrală, 4 microbuze echipate pentru tineri cu dizabilităţi motorii, 3 autobuze cu 40 de locuri şi 2 autobuze cu 50 locuri”, a declarat  vicepremierul, într-o conferinţă de presă, susţinută la finalul şedinţei de Guvern.

El a explicat că este vorba de o treia tranşă de autovehicule şcolare. „Noi am avut prima tranşă care a fost deja fabricată şi care se distribuie în teritoriu. A doua tranşă, de 651 de microbuze, pentru care s-a încheiat procedura de achiziţie şi urmează să se încheie contractul şi să se lanseze fabricaţia pe linie. Acum am creat baza legală şi am primit suma necesară pentru a demara procedurile de a realiza a treia achiziţie publică pentru achiziţionarea acestor microbuze. (…) În mod realist, la cum ştiu eu că se desfăşoară procedurile de achiziţie în România, sunt şanse mici ca primul microbuz din aceste 751 să poată fi livrat în acest an”, a mai spus Dragnea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.