Programe școlare mai puțin încărcate în următorii ani


Andronescu

Fostul ministru al Educației Naționale, senatorul Ecaterina Andronescu, a declarat la sfârșitul acestei săptămâni că în prezent se lucrează la programa școlară, astfel încât aceasta să nu mai fie atât de încărcată ca până acum.

Ecaterina Andronescu a declarat pentru Agerpres:”Ne aflăm într-un moment extrem de favorabil celor care gestionează sistemul. Ceea ce numim curriculum școlar poate fi realizat, de acum, de la clasa pregătitoare, până la ultima clasă de liceu. Acesta este, în cea mai mare parte, finalizat. Cred că se lucrează acum la ultimii ani de liceu. Eu, în mandatele mele de ministru, nu am avut posibilitatea de a face acest lucru ‘da capo al fine’. Acum, odată cu clasa pregătitoare, s-a creat această posibilitate”.

Potrivit acesteia, în filosofia lui, curriculum-ul care este acum în vigoare a fost gândit ca privind școala ca singură sursă de informare, ceea ce nu mai este valabil, pentru că elevii au acces, în prezent, la internet, la informațiile pe care le primesc din media.

„Prin urmare, școala trebuie să dea elementele fundamentale, pe care să se poată construi și care să rămână, așa cum cred că școala trebuie să se orienteze și spre reperele de valoare morală. Iar aici, orele de religie trebuie să joace un rol deosebit de important în consolidarea reperelor morale cu care elevul să meargă mai apoi în viață”, a spus senatorul Ecaterina Andronescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.