LĂMURIRE Doar primăriile pot deconta naveta


DSCN1685Potrivit normativelor în vigoare până în 2014, decontarea în integralitate a cheltuielilor de navetă ale personalului didactic și didactic auxiliar de către autoritățile locale este obligatorie, în raport de dispozițiile art. 105 (2) lit. f) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și ale Instrucțiunii nr. 2/17.02.2011. Doar că în 2014 au apărut noi reglementări care nu au lămurit deloc situaţia, în foarte multe şcoli din Gorj nu s-au găsit bani nici la primării şi nici la şcoli pentru decontarea navetei. Lucrurile au revenit la normal.

Potrivit O.U.G. nr. 59/2014, în cuprinsul Legii nr. 356/2013 a bugetului de stat pe anul 2014, la anexa nr. 3 (anexa nr. 4 în forma iniţială a legii) “Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor pe anul 2014″, nota de subsol nr. 2 se abrogă.

 Nota de subsol nr. 2 – care a fost abrogată

2)Din economiile înregistrate de unităţile de învăţământ special şi centrele de resurse şi asistenţă educaţională la cheltuieli cu bunuri şi servicii, se pot deconta cheltuieli cu naveta cadrelor didactice, pe perioada cursurilor, în limita distanţei de 50 km, şi în limita sumei de 26 lei/cadru didactic/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, până la 50 km, suma de 26 lei/cadru didactic/lună se suplimentează cu 2 lei pentru fiecare kilometru.

De asemenea, la anexa nr. 4 (anexa nr. 5 în forma iniţială a legii) “Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugata pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, pe anul 2014″, nota de subsol nr. 4 se abrogă.

Nota de subsol nr. 4 – care a fost abrogată

4)Din economiile înregistrate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat la această categorie de cheltuieli se pot deconta cheltuieli cu naveta cadrelor didactice, pe perioada cursurilor, în limita distanţei de 50 km, şi în limita sumei de 26 lei/cadru didactic/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, până la 50 km, suma de 26 lei/cadru didactic/lună se suplimentează cu 2 lei pentru fiecare kilometru.

În aceste condiții decontarea în integralitate a cheltuielilor de navetă ale personalului didactic și didactic auxiliar de către autoritățile locale este obligatorie, în raport de dispozițiile art. 105 (2) lit. f) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și ale Instrucțiunii nr. 2/17.02.2011.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.