Elevii din Peştişani au studiat pe bani europeni în Germania


IMG_4652

Elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Peştişani au făcut practică în Germania. Aceştia au beneficiat de un proiect european ce l-a permis să se pregătească pentru momentul în care vor ieşi de pe băncile şcolii şi îşi vor căuta un loc de muncă. Mai mult, elevii au beneficiat şi de o bursă, plătită tot din bani europeni, iar fiecare dintre cei 16 tineri înscrişi în proiect s-a ales cu circa 400 de euro.

Elevii de la Liceul din Peştişani au făcut practică acum câteva luni în Leipzig, Germania, ca urmare a unui proiect european de formare profesională şi sprijinire a tinerilor în tranziţia spre piaţa muncii. Cei 16 elevi s-au specializat în domenii ca tehnician operator tehnică de calcul şi tehnician mecatronist. Ei au stat în Germania timp de trei săptămâni şi spun că pregătirea îi va ajuta la angajare.
Conform proiectului, elevii au primit la plecarea în Germania câte 75 de euro, iar la sfârşitul săptămânii trecute i au încasat şi diferenţa de bani stabilită în proiect. În total, fiecare dintre cei 16 tineri s-a ales cu câte 377 de euro. La înmânarea sumelor de bani a fost prezent şi inspectorul şcolar general Ion Işfan. În perioada noiembrie 2014-august 2016, Liceul din Peştişani va fi partener într-un nou proiect similar, a cărui valoare este de 172.477 de euro. 60 de liceeni din Peştişani, Bustuchin şi Baia de Fier vor face practică în Germania şi Polonia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.