Şcolile din Gorj sunt pregătite de anotimpul rece


DSC00033Şcolile din Gorj au asigurate toate condiţiile pentru anotimpul friguros după situaţiile aflate la ISJ Gorj.Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Gorj Ion Işfan,  în patru unităţi de învăţământ din judeţ există probleme în ceea ce priveşte asigurarea căldurii la clasă pentru elevi, în sensul că instalaţiile actuale nu dau randament, însă au fost deja alocaţi bani pentru înlocuirea acestora.

Conform situaţiilor deţinute de ISJ Gorj, Încălzirea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Gorj se face cu combustibil gazos, lichid, solid, electric sau combinat. Până în prezent, reprezentanţii IŞJ Gorj au verificat toate cele 117  PJ-uri şi structurile acestora. În ceea ce privește autorizarea ISCIR a centralelor termice, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că 10 unități de învățământ încă nu au obținut această autorizare, iar alte trei unități de învățământ nu au efectuat verificarea pentru toate centralele unităților arondate. Acestora le-a fost recomandat să urgenteze verificarea sistemelor de încălzire, iar la şedinţa cu directorii de la începutul anului şcolar, s-a discutat punctual, cu directorii din aceste şcoli despre demersurile care trebuie făcute pentru obţinerea autorizaţiei. Dintre toate unităţile alimentate cu gaze, doar trei de la nivelul judeţului nu au autorizaţie ISCIR – Şcoala Gimnazială nr. 3 Rovinari, Şcolile Gimnaziale din Săcelu şi Vladimir.

100 dintre unităţile şcolare care au centrale proprii sau în care  încălzirea se face  cu sobe, folosindu-se combustibil solid sau lichid, au asigurat combustibilul în proporţie de 100% din necesar. Există unităţi de învăţământ în care combustibilul solid este asigurat doar în proporţie de 30% – 50%, fie din cauza fondurilor insuficiente, fie din cauza furnizorilor care nu fac aprovizionarea la termenele contractate. Este vorba de şcolile gimnaziale din Lihuleşti, Scoarţa, Muşeteşti, Cruşeţ şi Prigoria. Din aceleaşi cauze, alte opt unităţi de învăţământ din judeţ au asigurat combustibilul solid în proporţie de 50% – 80%; Școala Gimnazială Aninoasa, Liceul Tehnologic Bîlteni, Şcoala Gimnazială “Nicolae Tomovici Plopşor” Plopşoru, Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia, Şcoala Gimnazială Stăneşti, Şcoala Gimnazială Nr.1 Văgiuleşti şi Liceul Tehnologic Tismana, Liceul Tehnologic Baia de Fier. În schimb, toate cele 4 unităţi de învăţământ care au încălzire  cu combustibil lichid au stocurile în proporţie de 100%. Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj,  „Probleme sunt doar în patru unităţi de învăţământ, unde ne gândim să îi ajutăm pe colegii din şcolile respective prin dotarea cu cazane pe combustibil solid, cărbune şi lemne. E vorba despre şcoala din Pocruia, şcoala din Muşeteşti şi de două şcoli primare din Bolboşi şi Cruşeţ. Din economiile făcute la finanţarea de bază deja am încercat şi am reuşit să alocăm sume de bani cu care cei de acolo să îşi cumpere cazanele de care au nevoie pentru că s-a constatat că instalaţiile pe care le au acum montate nu dau randament. Este căldură în toate unităţile de învăţământ, dar ne dorim ca toate şcolile să aibă cele mai bune condiţii pentru elevi. Pentru celelalte şcoli au fost alocate sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 lei”.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.